15-02-2001

Spaanse vegetarische Spaanse recepten

Dankzij de veelheid aan gerechten binnen de Spaanse gastronomie is er ook een gevariëerde keuze aan datgene wat de vegetariër zoekt.

Vlees noch vis:
Huevos rellenos en salsa de Cabrales (Gevulde eieren in Cabrales kaassaus_
'Pisto' con huevo (Groentenstoof van tomaat, courget en aubergine met ei)
'Papas con mojopicón' (Typisch Canarisch gerecht)
Escalivada' (Catalaanse gegrilde groenten)
Tortilla de patata (Spaanse aardappelomelet)
Pan tumaca (Geroosterd brood met tomaat en olijfolie)
Champiñones al ajillo (Champignons in knoflook)
Estofado de patatas y setas (Gestoofde aardappelen en paddestoelen)
Berenjenas fritas con salmorejo (Krokante aubergines met 'salmorejo')
Patatas bravas (Gebakken aardappelen in pikante tomatensaus)
Pimientos asados (Geroosterde paprika's)
Gazpacho (koude tomatensoep)
Patatas a lo pobre (Aardappelgerecht)
Sopa de ajo (Knoflooksoep)
Torrijas (Spaanse wentelteefjes)
Tarteletas con cebollas caramelizadas y queso de cabra (Taartjes met gecarmaliseerde uien en geitenkaas)

Met vis:
Empanadillas (Spaanse pasteitjes met tomaat, ei en tonijn)
Boquerones (Gemarineerde ansjovis)
Ajoarriero (Baskisch kabeljauwgerecht)
Pulpo a la gallega (Octopus)
Tortitas de camarones (Garnalenkoekjes)
Calamares a la romana (Gefrituurde calamar)
Calamares en su tinta (Calamar in eigen inkt)
Ensaladilla rusa (Slaatje)
Pimientos rellenos de bacalao (Met kabeljauw gevulde paprika's)
Potaje (Soep met kikkererwten, spinazie en kabeljauw)
Zarzuela (Visgerecht)
Paella valenciana
Marmitako (Tonijnschotel met tomaat)
Fideuá (Een soort paella maar dan met pasta)
Besugo al horno (Roodbaars uit de oven)
Salade van gemarineerde kabeljauw en sinaassappel